Fællesskab, træning og teknik

Esbjerg Shuri-ryu Karate blev dannet i 1982, idag med Sensei Michel Bay Jørgensen som chefinstruktør.

Om Esbjerg Shuri-ryu Karate

Esbjerg Shuri-ryu Karate blev dannet i 1982 i dag med chefinstruktør Sensei Michel Bay Jørgensen i spidsen.

Efter at have haft dojo forskellige steder i Esbjerg, har klubben siden 2016 haft hjemme i den gamle Blockbuster i Strandbygade, og har en anerkendt, indviet dojo der.

I Esbjerg Shuri-ryu Karate har vi egne lokaler, som ligger centralt med let adgang til offentlige transportmidler og en lille kilometer fra Esbjerg Banegård. Der kører mange busser i Strandbygade.

 

Hvorfor Esbjerg Shuri Ryu Karate? hør Nana fortælle

Sensei Michael

Jeg har trænet karate i 30 år, og var med til at starte denne klub op i 2011. I min karriere har jeg fokuseret på alle facetter af karate: kata, kampe, kobudo, sportskamp og selvforsvar med og uden våben.

I mine træninger lægger jeg vægt på funktionalitet, effektivitet og teknik. Karate er for mig en praktisk disciplin, hvor man ud over at styre sin egen krop også skal kunne kontrollere sin makker eller sin modstander. Det er vigtigt for mig, at karate også er anvendeligt uden for dojoen – at det, om nødvendigt, kan bruges til at forsvare sig selv. Man må gerne puste, man må gerne synes det er hårdt: så længe man ikke giver op. Gennem karate lærer man at bruge sin krop optimalt, når man gennem teknikken i sporten øger sit fokus på det, kroppen kan. 

I forhold til den enkelte elev betyder det meget for mig, at de udvikler sig fremad, bryder grænser og bliver dygtigere. Jeg søger at motivere mine elever, gerne ved at inddrage situationer, de måske vil kunne komme ud for i det virkelige liv – og det er vigtigt for mig, at de i de situationer føler sig forberedte: at de får noget selvtillid, som de bærer med sig i dagligdagen. 

Sempai Bardur

Jeg har trænet karate siden 80’erne, og var med til at starte denne klub op i 2011. Gennem årene er har jeg favnet bredt i min karateudøvelse, og de seneste år har jeg haft meget fokus på teknik og dertilhørende nørderi. 

Når jeg underviser mine elever, lægger jeg vægt på at gøre øvelser og teknikker simple, så de er til at forstå: når man først forstår en øvelse, er det lettere at finpudse den senere hen. Der lægges gradvist – men konstant – mere på. Hvis teknikken sidder i skabet, er der også mere effekt i teknikken. Sagt på godt dansk: hvis teknikken er god, rammer du modstanderen hårdere. Jeg tror på, at man aldrig rigtigt bliver færdig med at finpudse en øvelse, da den altid kan gøres lidt bedre. Hvis jeg skal prioritere én teknik, vil det være, at man skal kunne udføre et godt – og korrekt –  stød. 

Jeg kan godt lide at mine elever tør udfordre sig selv – at de tør gå ind i en kamp frygtløst og med energi, fordi det foregår i sikre omgivelser. 

Sempai Jonas

Jeg har trænet karate de sidste 25 år, og jeg var med til at starte klubben op i 2011. Jeg prioriterer makkertræning, at man bliver tryg ved at stå over for et andet menneske og slippe sine forbehold for at lave stød og spark på vedkommende. 

Det kan være skræmmende at skulle tage imod et angreb, parere og slå tilbage, men jeg er af den overbevisning, at man kan vænne sig til intensiteten af den situation, ved at præsenteres og udsættes for den. Et godt forsvar kan også være et angreb. 

Jeg vægter også den fysiske del af karate højt, og inkorporerer træning med vægte og kropsvægt i min undervisning. Det udfordrer motorikken og balancen, som er fundamenter i de forskellige aspekter af karate. I undervisningen med børn bliver det i høj grad “leget” ind, hvor det ved de voksne er mere regulær fysisk træning.  

Man må gerne gå træt hjem efter en træning – det viser, at man har gjort en indsats. 

Bliv en del af klubben

Når du har tilmeldt dig, sender vi indmeldelsesblanket og information om betaling. Blanketten afleverer du til den første træning i klubben

Udfyld formularen eller kontakt os direkte
.

Tak for din henvendelse

Vi er glade for at du kontaktede os – vi vender tilbage hurtigst med en indmeldingsblanket til dig